Slimme camera voorkomt spelfout tijdens appen

16 maart 2018 – Het landelijk team Infrastructuur experimenteert momenteel met een ‘slimme’ camera die appende automobilisten op spel- en taalfouten betrapt. “We zien steeds vaker mensen met appjes die gewoon stijf staan van de fouten”, aldus de teamchef. “Een beetje bellen achter het stuur kan ik wel hebben. Maar dingen appen als ‘Sgat ik vindt je leker’, trek ik echt niet.

Verkeerd gebruikte voorzetsels, dt fouten en verhaspelde uitdrukkingen; de collega’s van team Infra konden het niet meer aanzien. Met de ‘slimme’ camera die een seintje geeft zodra iemand langsrijdt met een spelniveau beneden pijl, is dat hopelijk snel verleden tijd. “Bij bijna 25 procent van de ongevallen is een smartphone in het spel”, aldus de teamchef. “Zeker de helft van die mensen kan nauwelijks hun eigen naam schrijven. Betrapt worden door de camera voorkomt misschien niet dat je je auto tegen een lantaarnpaal parkeert, maar je komt wel thuis met voldoende kennis van ‘t Kofschip.”

Om een beetje bij het thema te blijven, bedachten collega’s diverse verkeer gerelateerde oefeningen. De teamchef: “Iemand die een boom schampt tijdens het parkeren, laten we natuurlijk het werkwoord schampen vervoegen. Als je bijna een fietser aanrijdt, mag je een leuk voorzetseloefeningetje met fiets doen.” De ervaringen met de camera zijn vooralsnog positief. “We merken dat het taalniveau met sprongen vooruit gaat. Mensen die bij de staandehouding alleen nog ‘lul’ roepen, weten als ze wegrijden hele volzinnen vol verwensingen te produceren.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

3 gedachten over “Slimme camera voorkomt spelfout tijdens appen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *