Sporttest politie voorlopig digitaal “Goed voor de cybervaardigheden én coronaproof”

4 december 2020 – De door alle politiemensen gevreesde fysieke vaardigheidstest wordt vanaf heden alleen nog digitaal afgenomen. “We gaan met onze tijd mee”, aldus sportinstructeur Aida Regeling. “Met deze test zijn we op alle levels virusproof bezig.”

Spring over de firewall en de cyber kill chain (zorg voor een trefzekere gapanalyse), verplaats de cloud security broker (vijf meter heen én terug) en versleep de tokens van de ene compartimentering naar de andere (pas op voor containerisering!). De meeste politiemensen zullen veel elementen uit de sporttest herkennen. Nou ja, een beetje. “Het grote verschil is dat alles nu online plaatsvindt”, aldus Regeling. “En dat mensen hun inlogcode op hun voorhoofd moeten schrijven. Dat hoeft bij de fysieke test niet.”
De digitale proef duurt net als de vertrouwde variant 5 rondes.

Voor mensen boven de 50 is er een vertaalde versie beschikbaar. Regeling: “Zo sluiten we niemand buiten. In de 50+ variant hebben we het bijvoorbeeld over een vuurmuur, de afvalcontainerduiker en vissen. En rebooten heet dan natuurlijk herlaarzen.”
Politiemensen kunnen zich net als bij de fysieke test met een app voorbereiden. “Tenzij die is gehackt natuurlijk.”

Nog een paar tips van de coach: “Vermijd de dumpster driver – die komt vooral na ronde drie hard aan –   denk aan je lateral movement en blijf van de cookies af. O ja; geen paniek bij een data lek, we hebben voldoende tissues.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *