Steeds minder ervaren agenten door slijtvaste politiebroek

10 augustus 2018 – Er dreigt de komende jaren een groot tekort aan ervaren agenten. De oorzaak is de slijtvaste uniformbroek die in 2014 werd ingevoerd. Uit onderzoek blijkt dat de broek zo sterk is dat hij makkelijk een hele carrière mee gaat. Hierdoor zal op de vraag: “Hoeveel broeken heb jij versleten?” in de toekomst steeds vaker “Geen” geantwoord worden.

Raymond Stripper is hoofdagent in Apeldoorn en maakt zich zorgen. “Iedereen is de afgelopen 4 jaar eigenlijk op hetzelfde niveau gebleven. Alleen Mo had laatst mazzel. Hij kwam tijdens een bikedienst ten val  en brak zijn knieschijf. Ik heb ‘m nog nooit zo blij gezien. Er zat een scheur in z’n broek.” Er worden ook pogingen gedaan de broek sneller te laten slijten door hele diensten kruipend het werk te doen. “Maar dat leverde weer minder heterdaad aanhoudingen op. Toen mocht dat niet meer.” aldus een balende Raymond.

De korpsleiding denkt na over een nieuwe methode om ervaring te meten. Liesbeth Huyzer: “We houden hierbij alle opties open. Denk aan het aantal bestelde sokken, vervangen accu’s van telefoons of in hoeverre de gele opdruk van de polo’s is losgelaten. Dit vraagt enkele aanpassingen in Youforce maar we hebben goede hoop dat dat begin 2020 klaar is.” Tot er een nieuwe oplossing is, blijft het aantal versleten broeken nog leidend.

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *