Taser alleen voor agenten met overgewicht

5 juni 2019 – Het stroomstootwapen waarmee politiemensen mogelijk in de toekomst worden uitgerust, wordt alleen uitgereikt aan agenten met een meer dan gemiddelde tailleomvang. “Bij slankere mensen past de taser er gewoon niet meer bij.”
 
Pepperspray, wapenstok, handboeien: de koppel (riem red.) van een gemiddelde politieagent hangt behoorlijk vol. Past daar nog wel iets bij? “Tijdens de pilot met de taser merkten we dat slankere politiemensen het wapen onmogelijk nog aan hun koppel kregen”, vertelt Dino Slijngaard, projectleider invoering stroomstootwapen. “De wat forsere mensen hadden dit probleem niet.” 

Tests met een taser op andere plekken dan het middel liepen op niets uit. Slijngaard: “We hebben verschillende dingen uitgeprobeerd. Om het hoofd kwamen mensen in de knel met hun pet, om de enkel leidde tot valpartijen. En degenen die het ding tussen hun tanden meenamen, waren echt niet meer te verstaan.” Het stroomstootwapen alleen uitreiken aan politiemensen met een aanzienlijk buikje lijkt dit probleem op te lossen. “De collega’s die erg teleurgesteld zijn dat ze te slank zijn voor een taser, kunnen natuurlijk zorgen dat ze worden ingeroosterd met een wat stevigere collega. Dan heb je zo’n ding toch altijd binnen handbereik.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *