Tentenkamp in Zandvoort: politie bereidt zich voor op Brexit-vluchtelingen


2 april 2019 – Na de verloren stemming gisteravond is een no-deal Brexit weer een stapje dichterbij en dus bereiden politie-eenheden langs de Nederlandse kust zich voor op een Britse vluchtelingenstroom. “Het tentenkamp op het circuit van Zandvoort is zo goed als klaar”, aldus Jennifer Stolp, eenheidschef Noord-Holland.

Files aan de grens, medicijn-tekorten en economische malaise; het zijn nog maar een paar van de mogelijke gevolgen voor het Verenigd Koninkrijk als ze zonder overeenkomst de EU verlaten. “Het is onduidelijk hoe mensen zullen reageren, maar wij moeten op alles voorbereid zijn”, zegt Stolp. Naast de verschillende de tentenkampen langs de kust, worden daarom sinds begin dit jaar diverse politie mensen opgeleid als tolk. “Ik weet niet of u weleens met iemand uit Leeds of Manchester heeft geprobeerd te communiceren? Precies. Ook daar anticiperen we dus op.”

Ook voor culturele details is aandacht. “Op de opvanglocaties wordt elke middag thee met melk geserveerd en voor de liefhebbers is er bier en een voetbalshirt. Mocht dat laatste uit de hand lopen dan hebben we natuurlijk ME achter de hand.” Dat de meeste mensen links zullen varen, baart Stolp geen zorgen. “We plaatsen voldoende bordjes op zee met ‘Please join the queu’ Daar weten de Engelsen wel raad mee.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *