Trump: Nederland levert eerste wijkagent op de maan

20 juni 2018 – Nederland levert de eerste wijkagent in de ruimte binnen de nieuwe Space Force die de VS gaat oprichten. Dat maakte korpschef Erik Akerboom zojuist bekend. “Trump belde mij een aantal weken geleden met het voorstel. ‘Let’s make the wijkagent great again’, zei hij. Ik was onmiddellijk enthousiast.”

Akerboom noemt het een eer, maar ook begrijpelijk dat een grootmacht als de VS aan ons denkt. “We hebben natuurlijk gewoon de beste wijkagenten ter wereld.” Volgens de korpschef is de tijd rijp voor een nieuwe stap. “Dit is de manier om te laten zien dat we niet ondergeschikt zijn aan grootmachten als China en Rusland. De behoefte aan een wijkagent in de ruimte wordt echt breed gedragen.”

De wijkagent heeft als standplaats de Maan. Zijn of haar belangrijkste taak is het oplossen van dagelijkse kleine conflicten tussen soldaten van de Space Force en andere grootmachten. “Hierbij moet je denken aan een burenruzie binnen het International Space Station of een meningsverschil over een voorrangskwestie tussen twee ruimtevaartuigen. Maar zoals bij veel zaken in de ruimte is er ook nog veel onduidelijk en onzeker.”

De selectie voor de unieke functie start binnenkort. De politie zoekt vooral agenten met een open mind en voor wie lokale verankering zeer belangrijk is. Verder is het essentieel dat men zelfstandig kan werken en geen 9 tot 5 mentaliteit heeft.

De nieuwe samenwerking heeft de banden tussen het Pentagon en De Nieuwe Uitleg “absoluut verdiept”, aldus Akerboom. “Ik kreeg net nog een kaartje vanuit het Witte Huis met de mededeling dat ze erg blij zijn dat de politie van Denemarken hen wil helpen en dat ze hopen dat we ver komen op het WK.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *