Veel animo voor watergevecht bij Amsterdam Arena “Altijd weer spannend wie als eerste bij de waterwerper is”

16 april 2019 -Het loopt storm met aanmeldingen voor het watergevecht met de politie aanstaande zaterdag bij de Amsterdam-Arena. Net als voorgaande jaren is de winnaar degene die als eerste bij de waterwerper is. Voorzitter van de supportersvereniging van Ajax Raymond Molenkamp: “Om zeker te zijn van een goede plek, gaan we denk ik vrijdagavond al op linie staan”.

Een seizoenskaart, een variant op een supersoaker en je favoriete poncho: veel is er niet nodig om zaterdag deel te kunnen nemen aan het traditionele watergevecht. Volgens Molenkamp staat dan ook niets een overwinning in de weg. “Die waterwerper staat midden op de Arena-Boulevard dus die is niet moeilijk te vinden. Zaak is nu gewoon om er eerder te zijn dan de politie.” Op de vraag waarom laatstgenoemde dan toch meestal als winnaar uit de bus komt, heeft Molenaar een simpel antwoord: “Ze trainen vaker.”

Het startschot wordt – niet verwonderlijk – gegeven door burgemeester Femke Halsema. In een open brief in Het Parool laat ze weten erg uit te kijken naar dit “verbindende en laagdrempelige evenement” en “misschien haar eigen supersoaker ook wel uit de mottenballen te halen”.

Voor kinderen en ouden van dagen wordt er een apart gevecht georganiseerd op het nabijgelegen Bijlmerplein. Molenkamp: “We kregen vorig jaar veel klachten van de ouderenbond dat hun leden geen schijn van kans hadden. Daar houden we dit jaar dus rekening mee.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *