Verkeersteams politie luiden de noodklok: bonnenquota’s bij lange na niet gehaald

12 mei 2020 – De afgelopen maand is het percentage verkeersboetes hard teruggelopen. Nu het overgrote deel van Nederland binnen blijft, is er op ‘s Hollands wegen bijna geen hardrijder meer te vinden. “Het is speuren naar een speld in een hooiberg,” aldus Bert Waagmeester van de afdeling Verkeershandhaving.

Wordt er toch een overtreder gespot, dan houdt het verkeersteam dat angstvallig stil. “Anders zijn er in no time nog zes anderen eenheden die aanhaken”, aldus Waagmeester. “Vooral de LE (Landelijke Eenheid, red.) heeft de neiging om z’n Mercedes er tussen te duwen en die ene vis uit de oceaan voor onze neus weg te kapen.”

De sterke terugloop in het aantal bekeuringen is een extra grote teleurstelling omdat met de verlaging van de maximum snelheid naar 100 km/u juist een forse toename werd voorzien. “Wij hadden als team hoog ingezet op de jaarlijkse bonnenranglijst. Maar op dit moment zien we niet hoe we de verwachtingen waar kunnen maken. We vrezen dat we weer worden uitgelachen.”

Naast snelheidsduivels laten ook verkeers-hufters het massaal afweten. Bumperkleven en rechts inhalen blijken zelfs voor de meest ervaren auto-aso niet zonder anderen uit te voeren.
Ook het aantal positieve blaastesten is laag. Vermoedelijk omdat de kroeg zich tegenwoordig in de eigen huiskamer bevindt en de meeste drinkers het aan het eind van de avond vertikken om een rondje te gaan rijden om weer op dezelfde plek te eindigen.

En de staandehoudingen die wél plaatsvinden? Die leiden lang niet altijd tot het gewenste resultaat. “Denk je eindelijk een goeie alcoholwalm te ruiken, is het weer gewoon ontsmettingsmiddel,” klaagt Waagmeester, “Er is geen lol meer aan.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *