Viral op YouTube: agent geeft interview tijdens vechtpartij

12 juni 2018 – Het dook overal op afgelopen weekend: het filmpje waarin hoofdagent Murat Yilmaz tussenbeide komt bij een vechtpartij tussen dronken jongeren en beveiligers van Café De Dikke Hommel terwijl hij ondertussen een diepte-interview afgeeft aan omstanders. “Er zaten echt moeilijke vragen bij.”

“Het was niet makkelijk om én twee vechtende partijen te scheiden én al die vragen te beantwoorden”, zegt Murat er zelf over. “Maar goed het is je werk, dus je doet het gewoon.” Een lastige vraag vond de hoofdagent ‘waarom hij niet gewoon boeven ging vangen’. “Daar moest ik wel even over nadenken. Wij zijn hier natuurlijk door de meldkamer naartoe gestuurd dus tsja…De uitleg dat politiewerk gewoon heel divers is, vond ik zelf wel een goeie. ” Een inkoppertje was of hij niet wat beters te doen had. “Nee natuurlijk. Dit was een spoedmelding toch..?” De vraag of hij altijd zo’n eikel was, was een echte doordenker. “Ik ben helemaal geen eikel, dus die vond ik wel even lastig. Gelukkig schoot collega Michael te hulp met een wedervraag: of die man eigenlijk wel wist hoe je eikel schreef.” De vraag of hij thuis ook mensen sloeg, was weer heel makkelijk. Murat: “Nee natuurlijk.”

De hoofdagent zelf zegt ook veel gehad te hebben aan de mediatraining op de academie. “Daar leer je bijvoorbeeld vanuit welke hoek je opkomende buikje niet te zien is en dat je altijd naar de communicatieafdeling kunt verwijzen. Dat laatste sloeg afgelopen weekend wel minder aan trouwens.”

 

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *