Vuurwerkvrije zone voor huis politieman Takes nu al groot succes “Rustigste drie meter van Nederland”

31 december 2018 – De oproep van korpschef Akerboom voor een algeheel vuurwerkverbod was in huize Takes niet aan dovemans oren gericht. “Alles wat mijn chef zegt, beschouw ik als een dienstopdracht.”

Politieman Willem Takes omschrijft het instellen van de vuurwerkvrije zone zelf als “relatief eenvoudig.” “Zodra het Mobiele Onderkomen voor de deur stond, was driekwart van de stoep eigenlijk al bezet”, vertelt de politieman. “De overige meters heb ik bedekt met aarde uit de voortuin en prikkeldraad. Knappe jongen die daar nog een sterretje of gillende keukenmeid tussen krijgt.”

De opstelling van Takes was volgens de politieman meteen een succes. “De stoep voor mijn huis behoort tot de rustigste van Nederland.” Ook in de rest van de straat bleef het opvallend stil. Takes: “Iedereen die toch iets afstak kreeg gewoon meteen een bon.”
Uiteraard leverden ook  de vrouw en kinderen van Takes hun noodzakelijk bijdrage. “Mijn kinderen heb ik met een super-soaker voor het raam van hun slaapkamer gepositioneerd. Mijn vrouw heeft zich verdekt opgesteld in de kuil in de voortuin met een voorraad waterbommetjes. Ik durf wel te zeggen dat korpschef Akerboom trots op ons kan zijn.”

Zie ook
Politieman Takes vindt weer meeste eieren
Koningsdag 2018: politieman Takes weer present met eigen hek
Politieman Takes past coulancebeleid ‘natuurlijk’ ook thuis toe

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *