Wapenstokpoepen en handboeilopen op de vrijmarkt – “We sparen voor een nieuw tostiapparaat”

26 april 2019 – Al enkele weken is het in de Kroonstraat duidelijk. BEZET, staat er op het grote trottoir voor het politiebureau. Het rood-witte afzetlint met de tekst NIET BETREDEN – POLITIE maakt duidelijk dat het basisteam Utrecht Centrum zelf deze gewilde plek voor de vrijmarkt claimt.

“Ons tostiapparaat is nu al 6 weken stuk en we hebben besloten deze kans aan te grijpen wat geld te verdienen om een nieuwe aan te schaffen.” zegt Marc Uiginghen, die het initiatief nam. Mensen kunnen vanaf vrijdagavond al allerlei snuisterijen vinden. “Alle in de kleedkamers achtergebleven rotzooi hebben we afgelopen dagen verzameld. Iedere collega heeft een kledingkast en als je nou nog steeds je pepperspray of bonnenboekje buiten die kast laat slingeren dan heb je gewoon pech.” Daarnaast zet het basisteam vooral in op Oudhollandse spelletjes. Zo kunnen mensen wapenstokpoepen, handboeilopen met geboeide enkels of pepperspray happen. Daarnaast is er in de cellengang een escaperoom, kan men eieren gooien naar de wijkagent, mogen kinderen voor 10 cent even de sirene aanzetten en krijg je een legendarisch smerig bakje automatenkoffie voor maar €2,-.

“We hebben ook onze kinderen ingezet om te helpen met de spelletjes. En na afloop gaan we hopelijk met z’n allen tosti’s eten, heerlijk!”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *