Weer honderden boetes geseponeerd door wintertijd

30 oktober 2018 – Net als de afgelopen jaren zijn alle overtredingen en misdrijven die tijdens het terugzetten van de klok zijn gepleegd, geseponeerd. Omdat niet duidelijk is op welk tijdstip het strafbare feit precies is begaan,  heeft het OM aangegeven niet te vervolgen.

“Als het in een nacht twee keer 02:15 uur is, kan elke verdachte natuurlijk volhouden dat hij op díe 02:15 uur niet op de aangewezen plek was. Daar heeft een advocaat een makkie aan,” aldus Officier van Justitie meester Godfried Haanstra. Het CJIB laat weten “not amused” te zijn, omdat de gegevens van honderden flitspalen tot vele foutmeldingen in het systeem leiden. Streetrace vereniging ‘Het Stoeprandje’ uit Uchelen speelde daar slim op in. Zij organiseerde voor de vierde keer de ‘Flits-battle’ waarbij zoveel mogelijk flitspalen aangedaan moesten worden.

Politiechef Thomas van Tubbergen, portefeuillehouder OZNW* heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. “Het blijkt gewoon verrekte lastig dit goed te regelen. We hebben nog overwogen de wintertijd een week uit te stellen, maar dat lag politiek erg gevoelig.” Van Tubbergen heeft vooral te doen met de vele agenten die in de nacht van zaterdag op zondag een uur extra moesten werken. “Nu krijgen ze ook nog eens te horen dat verdachten die tussen 02:00 uur en 03:00 uur zijn aangehouden weer lachend op straat staan.”

*Overgang Zomertijd Naar Wintertijd

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *