Wijkagent Leidschendam-Noord maakt zich los van verplichtingen basisteam Vandaag nog crisisberaad over ‘Wexit’

13 januari 2020 – Onverwacht of toch niet? Afgelopen weekend liet wijkagent Sandro van Rooijen via Instagram weten zich los te willen maken van de verplichtingen van ‘zijn’ basisteam Leidschendam-Noord. “Ik heb gewoon meer ruimte nodig.”

De mededeling van Van Rooijen – in de wandelgangen al Wexit genoemd, een samentrekking van wijkagent en (Br)exit – wordt door het basisteam zelf afgezwakt. De gesprekken over een gedeeltelijk vertrek zouden zich nog “in een pril stadium” bevinden. Alle blikken zijn nu gericht op een gesprek tussen beide partijen later vandaag.

Van Rooijen zelf leek al langer moeite te hebben met het keurslijf waarin hij zegt te zitten. “Als ik geen noodhulp moet draaien, zit ik eindeloze bureaucratische rompslomp weg te werken. Ik verlang terug naar de tijd dat ik nog gewoon wijkagent was.” Van Rooijen geeft aan minimaal de helft van de tijd weer in zijn buurt te zullen zijn. “Nu ik een paar stappen terug heb gedaan, kan ik er eindelijk weer voor de mensen zijn.”

Overigens is de beperkte vrijheid niet de enige reden dat de wijkagent zich losmaakt. “Ik hoorde vorige week dat de aanbesteding van de nieuwe koffie weer is uitgesteld. Nog een jaar slootwater drinken kan ik echt niet aan.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *