Wijkagent rijdt al jaren emissieloos. “Alleen af en toe een gevulde koek nodig”

20 september 2019 – Wijkagent Simon Boomsma uit het Noord-Hollandse Grootebroek heeft op social media zijn verbazing uitgesproken over de proef met emissieloze voertuigen. Naar eigen zeggen gebruikt hij zelf al 32 jaar een emissieloos voertuig voor zijn werk.

Hij twitterde een foto van zijn grijze Batavus Barcelona uit 1995 met fietstassen van de Blokker. Volgens Boomsma voldoet dit voertuig ondanks het bouwjaar aan alle moderne eisen die worden gesteld. “Hij heeft zelfs geen laadpaal nodig. En de aanschafprijs was uit mijn hoofd iets van 200 gulden. Koopje als je bedenkt dat hij al bijna 25 jaar dienst doet.” Over de aandrijving kan Boomsma kort zijn. “Laten we het erop houden dat de gevulde koek die ik altijd bij mevrouw De Schipper bij de koffie krijg voldoende energie oplevert, haha.”

Of zijn voertuig voldoet aan de eisen die zijn werk stelt? “Sterker nog, ik ben toegankelijker en zichtbaarder dan met welk ander vervoermiddel dan ook. Ik heb een tijdje het OV geprobeerd maar toen ik een keer in een nachtdienst op een verlaten weggetje in Andijk was beland bleek dat niet zo handig.” Boomsma stelt zijn voertuig beschikbaar voor proefritten en heeft al aanvragen uit heel het land gekregen. “Neem alleen wel even een moersleutel 13 mee om het zadel goed in te stellen”.

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *