Wijkagenten zien mogelijk af van bonus

10 april 2018 – Wijkagenten overwegen af te zien van de jaarlijkse bonus van twee ton die ze 1 mei – Dag van de Arbeid- weer zouden ontvangen. Mario di Soldi (landelijk platform wijkagenten) spreekt “namens alle collega’s” als hij zegt erg geschrokken te zijn van de negatieve reacties uit de samenleving. Vooral bankiers reageerden woedend.

“We dachten dat twee ton redelijk was, maar hebben duidelijk signalen gemist”, aldus een aangeslagen Mario, die overigens liever van een ‘toelage’ dan van een bonus spreekt. Met signalen doelt hij op de protesten die deze week losbarstten nadat het bonusbedrag uitlekte. De hashtag #tweetonschrijflievereenbon ging binnen een uur viral. Op verschillende bureaus weigerden mensen nog aangifte te doen. Vooral de woedende reacties van bankiers heeft de wijkagenten geraakt. “We hoorden dat sommigen gewoon hun werk hebben neergelegd”, zegt Mario. “Dat heeft onze ogen wel geopend. Ik bedoel die mensen staan dag en nacht klaar, krijgen weet ik veel wat voor shit over zich heen en houden dan ook nog even de buurt bij elkaar. En waarvoor..? Een schamel salaris en nauwelijks erkenning. Dan is ons werk eigenlijk peanuts. Wij zitten een beetje in een mooi pak op kantoor, hoeven aan niemand verantwoording af te leggen en het geld stroomt binnen.”

Het landelijk platform wijkagenten besloot de beloningscultuur nog eens kritisch tegen het licht te houden. Mario: “Het voelde gewoon ineens niet meer helemaal integer.” Volledig afzien van de bonus gaat de meeste collega’s te ver.  “We hebben er natuurlijk wel gewoon recht op”, zegt Mario. Een verlaging lijkt wel bespreekbaar. “Misschien cashen we dit jaar anders anderhalve ton de man. Of we sponsoren een nieuwe pinautomaat in de wijk. Het belangrijkste is dat mensen zich gehoord voelen.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *